Hogyan működhet hatékonyan egy termelési egység?

Egyéb kategória
2023.02.20.

Nagyon fontos, hogy mindig gondoljunk arra, hogy a gyári termelés stabil maradjon. Abban az esetben, ha nem teszünk azért, hogy ez ténylegesen így maradjon, hatalmas veszteséget könyvelhetünk el vállalatunk számára.

A termelési vezető mindig legyen józan

Termelési vezetőként hihetetlenül fontos, hogy józan személyek legyünk, és azok is maradjunk. Ez miért van így? Alapvetően azért, mert tőlünk függ az egész gyári egység működése, a mi instrukcióinktól. Ez bizony hatalmas felelősségnek számít!

Legyenek minőségi gépek és berendezések

Ha rosszak a CNC esztergák, akkor ne gondoljuk azt, hogy a termelés hatékonyan és stabilan fog működni. Eleve rossz szerszámokkal ugyanis szinte lehetetlenség jó termelési hatékonyságot elérni. Ne felejtsük el, hogy ezek a berendezések nem olcsók, de megérik az árukat mindenképp.

Legyen jó a CNC javítás

Mindig legyen egy olyan szakink, aki ért ezen gépek karbantartásához és szervizseléséhez. Ez azért rendkívül fontos, mert ha bármikor leállás történne, akkor tudunk mit tenni az adott pillanatban, helyzetben, szituációban.

Ha úgy érezzük, hogy senki nem képes ezen feladatot ellátni a cégünknél, keressünk erre a feladatra egy külsős szakembert, partnert, aki segíteni fog tudni nekünk cserejavítás, hibajavítás esetén.

Gondolkodjunk konzisztensen a termelésről

A termelési munkákról mindig gondolkodjunk konzisztensen. Minden esetben elengedhetetlen, hogy a termelés folyamatos jelleggel valósuljon meg, és hogy az a legkisebb holtidőkkel működjön. Ehhez gyártástechnológus szaktudásra lehet szükségünk.