Miért fontos a jól láthatósági ruházat?

Egyéb kategória
2022.12.05.

Amikor valaki terepen dolgozik, sokszor előfordulhat, hogy akár késő éjszakába nyúlóan kellene a teendőit tenni. Annak érdekében, hogy ez ne jelentsen komolyabb problémát, érdemes lehet egy olyan munkaruhát vásárolni, amelyben minden körülmények között távolról is jól láthatóak vagyunk. Leginkább járműforgalmas helyeken van tényleg hatalmas szerepe annak, hogy ilyen öltözéket viseljünk.

Milyen színűek a jól láthatósági ruhák?

Ezen öltözetek általában sárga, vagy narancssárga színűek, de kisebb részben akár pirosas termékkínálattal is találkozni a munkavédelmi szaküzletekben. Mindegyik megfelel a megfelelő szabványos követelményeknek, de érdemes lehet szaktanácsot kérni az eladótól, hátha tud segíteni nekünk a személyre szabott tanácsaival.

Milyen öltözékek vannak ezen kategóriában?

Kabátok és lábbelik egyaránt megtalálhatók, de akár sisakokat is lehet vásárolni. Ezek mindegyike kiváló fényvisszaverő anyagból készült, ráadásul megfelelően hőszigetelők is. Elsősorban nem a mechanikai védelem a fontos, de valamekkora fokú ellenhatást ezzel szemben is képesek nyújtani.

Ne csak az árakat nézzük!

Amikor a dolgozóink egészségéről és testi épségéről van szó, akkor nagyon fontos, hogy ne csak az árakat figyeljük.  Hiszen abban az esetben, ha valaki megsérül, és a megfelelő előírásokat nem tartottuk be, hatalmas pénzügyi bírságra számíthatunk.

Az elsődleges szabály, amit érdemes megtanulnunk, hogy mindig a biztonság és a megfelelő előírások betartása a legelső szempont.

Más munkavédelmi felszereléseket is érdemes rendszeresen használni

Nem csupán láthatósági ruhát, hanem munkavédelmi bakancsot, kesztyűt, és még rengeteg egyéb eszközt érdemes használni a mindennapi munka során.