Milyen különleges ételeket készíthetünk a konyhában sportolóként?

Egyéb kategória
2022.09.17.

Sportolóként sem kell lemondani a konyhai életről. Való igaz, hogy egy picit jobban oda kell figyelnünk arra, hogy mit teszünk és hogyan: nem használhatunk akármilyen alapanyagokat, és a szénhidrát, valamint fehérjék mennyiségét érdemes lehet mindenképp egyeztetnünk a sportorvosunkkal.

Protein palacsinta

A fehérjebevitel és az energiaszegény palacsinta megvalósítható egyáltalán? Természetesen igen, ennek semmi akadálya sincs! A szükséges hozzávalók: rizsliszt, tojás, sütőpor, növényi tej, só és naturjoghurt.

Mangós Smoothie

Természetesen nem kötelező mangóval készíteni: lehet akármilyen gyümölccsel, például eperrel, meggyel, vagy almával, csak ügyelni kell az ízharmóniára. Kell hozzá spenót, répa, erdei gyümölcs, egy közepes méretű banán és egy adag víz – ha a Nutri8 receptjét vesszük alapul.

Citrusos sajttorta

A sajttorta különlegessége, hogy nem csupán ízléses, hanem a szervezet számára nélkülözhetetlen, kihagyhatatlan aminosavakat is tartalmaz. Hozzáadott cukor nélkül, steviával édesítve akár energiamentes diétában is remekül felhasználható.

Mi az előnye ezeknek az ételeknek?

Habár picit munkás lehet elkészíteni őket, kétségtelen előny, hogy finomak, és tápanyagtartalmuk ahhoz igazodik, ami az emberi (sportolói) szervezet számára igazán optimális. Mivel nagyon finom, ezért a legtöbben szeretik is őket: viszont picit többe kerül elkészíteni őket, mint sok más ételt.

Összefoglalás

Mindig tartsuk szem előtt: sportolóként is érdemes egészségesen és finoman táplálkozni. A kettő könnyedén összehozható, viszont ehhez arra van szükség, hogy megfelelő kitartással próbáljuk meg megtalálni a számunkra optimális étrendet.