Borászat a köbön!

Egyéb kategória
2022.06.06.

Borászat

A borászatnak igazi hagyománya van hazánkban. Ma már gyakorlatilag minden városban rendeznek borfesztiválokat, ahol az árusok, pincészetek a legjobb boraikat kínálják. Kiemelkedő zamatosság, finom ízek és hungarikum – ezek jellemzik a legfinomabb borokat.

Mióta létezik ez a mesterség Magyarországon?

Évezredes hagyománya van. Legalább 1000 évre nyúlik vissza, hiszen már az államalapítás idején is voltak kezdetlegesebb borok. Habár azt érdemes lehet megjegyezni, hogy a bornak különleges íze van – ma már sokkal finomabbak, mint régen.

Ennek oka a technológiai fejlődésben keresendő. A pincészeteknek nem álltak rendelkezésükre olyan spéci kémiai keverékek és vegyületek, mint manapság. Felejtsük el azt a gondolatot, mi szerint régen sokkal finomabbak voltak a borok – ez tévedés!

Mennyibe kerül egy liter finom bor?

Természetesen sok mindentől függ a válasz. A bor ára nem egzakt: függ az évjárattól, pincészettől, márkától, érleléstől, évjárattól egyaránt.

Egy olcsóbb, kevésbé minőségi bor ára nagyjából 1500 Ft üvegenként, míg egy igazán zamatos, akár sok éves érlelésű bor ára elérheti a 100.000 Ft-ot is palackonként.

Hol vásárolhatunk igazán jó minőségű borokat?

Számos üzletet megjártunk, és rengeteg internetes webáruház kínálatát megtekintettük. Mi mégis úgy gondoljuk, hogy a Paulus Borház rendelkezik a legfinomabb kínálattal. Határtalan zamat és kultúra, ilyet még Franciaországban sem kapni egykönnyen. Ráadásul megfizethető, kedvező, baráti árak mellett!

Hogyan kapcsolható össze a gasztronómiai élménnyel a borkóstolás?

A finom bor nem ér semmit, ha nem tudjuk, hogyan kell magunkhoz venni. Vannak bizonyos sajtfélék, melyek rendkívül jól harmonizálnak például egy Roséval, vagy fehérborral. Mindig forduljunk egy profi szakemberhez, kérjünk tanácsot, ha valamit nem értünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.