Keress rendszerüzemeltető céget a céged érdekében!

Egyéb kategória
2022.09.29.

Amikor egy céget szeretnénk menedzserként igazgatni, akkor rendkívül fontos, hogy mindig mindenben a legjobb döntéseket hozzuk meg. Nem csupán az a lényeges, hogy jó szakembereket, szakértőket alkalmazzunk, hanem akár az is, hogy mindig biztosítsuk a rendszer folyamatos működését és hibamentes fennállását.

Ebben lehet a segítségünkre egy jó IT rendszerüzemeltető cég.

Miben nyújthatnak nekünk konkrét segítséget?

A rendszergazda segít kiépíteni a céges IT infrastruktúrát, ezen felül mindent megtesz annak érdekében, hogy az egy pillanatra se állhasson le. A távfelügyelet sokszor pontosan ugyanolyan segítséget nyújthat, mint egy helybeni szakember segítségnyújtása.

Hogyan lehet velük szerződést kötni?

A legtöbb alkalommal az átalánydíjas szerződést lehet kötni ezen cégekkel. Ez azt jelenti, hogy egy adott havi fix összegért cserébe vállalják az IT rendszer karbantartását és felügyeletét. Ennek a konstrukciónak az előnye a folyamatos rendelkezésre állás biztosítása.

Mikor éri meg inkább külsős céget megbízni ezen feladatokkal?

Kisebb, akár 5-10 fős cégek esetén mindenképp jó ötlet, hiszen nincs igény arra, hogy egy embert teljes állásban felvegyenek erre a pozícióra. Ennek köszönhetően jobban meg is éri financiálisan: csupán azt kell szem előtt tartani, hogy általában távmunkával dolgoznak, közel ugyanolyan hatékonysággal.

Mire számíthatunk az IT céggel történő együttműködés során?

Arra, hogy mindig olyan ember fog velünk beszélni, aki a mi nyelvünkön is fog érteni. Fontos, hogy meg tudják ítélni, hogy pontosan milyen segítségre lenne szükségünk, és hogy ezt egyszerűen, egy nem IT szakember számára is érthetően tudják közvetíteni.